Magnezyum bir alkali toprak metaldir ve bir bütün olarak yeryüzünde 4. sıradadır. Magnezyum insan vücudu için çok önemlidir.
Doğada üç kararlı izotop vardır: 24 Mg, 25 Mg ve 26 Mg. Bunlar arasında 24 Mg% 79’dur.
En Çok Magnezyum olan tek bulunan dolomit , magnesit , brusit , Karnalit , talk ve olivin .
Fiziksel ve kimyasal özellikler:
Atomik Ağırlık: 24.3050
Erime Noktası: 923 K
Kaynama Noktası: 1363 K
Yoğunluk: 1,74 g / cm 3
Oda Sıcaklığındaki Faz: Katı
Eleman Sınıflaması: Metal
İyonlaşma enerjisi: 7.646 eV
Oksidasyon Durumu: +2
Magnezyum, birçok kullanımla ticari olarak önemli bir metaldir. Alüminyum kadar yoğun üçte ikidir. Kolay işlenebilir, döküm, dövme ve kaynak yapılabilir. Alaşımlarda, özellikle alüminyum ve çinko ve manganez ile yaygın olarak kullanılır .
Magnezyum alaşımları, Almanya’da 1910 gibi erken bir dönemde kullanılmıştır. Magnezyum alaşımlarının erken yapısal kullanımları uçak sigortalarında, motor parçalarında ve tekerleklerde idi. Artık jet motor parçaları, roket ve füzeler, bagaj çerçeveleri, portatif elektrikli aletler ve ameras ve optik aletlerde de kullanılıyorlar. Duralumin ve magnalium magnezyum alaşımlarıdır. Metal ayrıca, özellikle yakıcı bombalar, sinyaller ve işaret fişeklerinde ve termit için bir sigorta olarak piroteknikte kullanılır.. Fotoğraf flaşörlerinde kullanılır ve bazı roket ve füze yakıtlarına eklenir . Önemli bir kullanım boru hatları ve gemi tabanlarında olduğu gibi demir ve çeliğin korozyonunu önlemektir. Bu amaçla demire elektriksel olarak bir magnezyum levha bağlanır. Magnezyumun hızlı oksidasyonu demirin daha yavaş oksidasyonunu ve korozyonunu önler.
Magnezyum birçok bileşik oluşturur. Oksit, hidroksit, klorür, karbonat ve sülfat ticari olarak önemlidir. Seramik, kozmetik, gübre, yalıtım, deri tabaklama ve tekstil işlemlerinde kullanılırlar. Magnezyum sülfat (magnezyum sülfat heptahidrat (MgSO 4 · 7H 2 O), magnezya, süt (magnezyum hidroksit Mg (OH) 2 ), ve magnezyum sitrat tıpta kullanılmaktadır. Magnezyum ile reaksiyona oluşturmak üzere organik halojenürler , Grignard reaktifleri organik kimya.
Ayrıca bakınız:
Vikipedi – Magnezyum
WebElements Temelleri – Magnezyum
Jefferson Lab temel unsurları – Magnezyum hakkında Öğrenme